L’Art de la Compagnie KÄFIG

Impressionant!!!

Quina meravella d’espectacle que acabo de veure! 😉 després d’haver estat compartint tota la tarda amb l’èlit de la dansa catalana 🙂 ja us explicaré… però ara a comunicar aquest art!!!

Les dues coreografies Correria i Agwa van néixer de la trobada entre Mourad Merzouki i onze joves ballarins de Rio de Janeiro a la Biennal de Dansa de Lió el 2006.

Els ballarins brasilers tenen les seves arrels a les favelas, i les seves històries particulars van commoure profundament el coreògraf de la companyia Käfig. A tots ells els movia la passió per la dansa i la ferma determinació de fer alguna cosa amb la seva vida arribant als altres.

Els ballarins dilueixen i barregen sense complexos hip-hop, capoeira, samba, música electrònica i bossa nova per bastir una dansa amb acrobàcies sorprenents, farcida d’energia i inventiva.

Correria (Corrent) ens endinsa en una cursa frenètica i intensa, com la que governa la nostra vida diària. Cossos, moviment i un espectacle que et farà perdre l’alè!

Agwa (Aigua) tracta d’aquest component vital dels nostres cossos, un recurs preciós —vital, fins i tot— que cal preservar i estalviar, i alhora un símbol de la renovació.

La companyia Käfig va començar les seves representacions l’any 1997 de la mà de Mourad Merzouki, reconegut per ser el gran renovador del llenguatge del hip hop, transcendint-lo en les vessants coreogràfica, escenogràfica i estètica. El treball de Merzouki sempre ha estat a prop de las denúncies socials i ha volgut allunyar el hip hop del seu context de marginalitat, evitant els estereotips socials.

Gaudiu de la Dansa! 😉

Deixa un comentari