L’Art de The Forsythe Company

Aquest Cap de Setmana tenim el privilegi de tenir a Catalunya, a un dels coreògrafs imprescindibles de la dansa contemporània, William Forsythe, recentment guardonat amb el Lleó d’Or del Festival de Venècia. Presenta al Mercat de les florsYes we can’t“, una peça que  incorpora textos i que qüestiona la política actual. Obra en la que 16 ballarins porten a l’escenari el credo del coreògraf, que cerca en el moviment un llenguatge en si mateix i que se submergeix en la lògica de la dansa per si sola per construir coreografies on no importa l’estètica.

Considerat un dels coreògrafs imprescindibles en la història de la dansa, William Forsythe va néixer l’any 1949 a Nova York. L’artista ha descompost el ballet fent sorgir una dansa radical, elegant, reinventant el llenguatge del ballet portant-lo més enllà de l’estil neoclàssic. El seu vocabulari s’articula al voltant de la rapidesa d’execució, el desequilibri dels cossos, la ruptura dels moviments i les trajectòries per reconstruir-les després a partir de la improvisació.

Director del Ballet de Frankfurt del 1984 fins el 2004, Forsythe va crear una nova formació més independent el 2004. No us perdeu una mica més d’aquesta peça que acabeu de veure, és una autèntica meravella! Quin art! Quina bellesa!

Uns comentaris sobre l’obra:

Paral·lelament el Mercat ha programat diferents activitats: Forsythe oferirà una xerrada amb el públic en acabar l’espectacle el divendres 16 d’abril. El 17 d’abril el cicle Mitja hora abans versarà sobre l’obra de Forsythe. I al vestíbul del Mercat es troba la instal·lació Instrumotional, de Thomas McManus i Nik Haffne.

El dimarts 20 i el dimecres 21, sis ballarins de la companyia presentaran el programa William Forsythe’s Chamber Works, format per tres coreografies (N.N.N.N., The The i The Vile Parody of Address) que ja no s’inclouen dins el repertori actual de la companyia. El dijous 22, els ballarins oferiran una funció especial destinada a professors i estudiants de dansa al matí.

Deixeu-vos seduir una mica més del seu Art! 😉

Una meravella, oi? 😉 seguim…

Bona Dansa! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: