L’Art del Víctor Ullate Ballet

Avui pels amants de la Dansa i els que estigueu al Bages, teniu l’oportunitat de veure  al Kursaal l’espectacle Wonderland de Víctor Ullate, la seva última coreografia que s’interna en el complex món de la ment. El mestre Ullate ens situa dins d’un psiquiàtric, per mostrar-nos amb tota la delicadesa de la dansa, la vida de les persones ingressades allà. Les seves pors però també les seves alegries. L’amor, la dolçor, la tendresa d’unes persones, el pensament dels quals no funcionen necessàriament de la mateixa manera que els demés, però en els que al mateix temps, ens podem veure reflexats, perquè els sentiments són universals.

Una posta doncs per apropar el món de la malaltia mental i la profunditat d’aquestes persones. Jo ahir precisament en dirigia un grup terapèutic i puc assegurar que la riquesa de sentiments i pensaments, a vegades supera amb escreix la dinàmica d’algú que no pateix aquestes malalties.

En aquesta coreografia, utilitza música de Philip Glass, un compositor que fa una música molt espiritual 😉 i així en l’obra destaca l’expressivitat dels ballarins i la seva interpretació com transmissors d’emocions més enllà de quedar-se en ejecutar un seguit de pasos.

Un espectacle doncs pedagògic que intenta doncs anul·lar tabús i estigmes socials, alliberant-se de tot prejudici a l’hora d’abordar el món complex de la malaltia mental a nivell social. I com aquells que la societat pot considerar bojos, sovint ens poden mostrar una enteresa i una lucidesa sorprenents.

En Víctor ens explica que sempre havia volgut fer un espectacle així: ” Siempre tuve gran interés por el mundo interno de las personas especiales, y puesto que todos somos únicos, todos lo somos. Por circumstancias personales he tenido la oportunidad de estar muy cerca de los seres más especiales de todos, y poder así acceder con preferencia al mundo maravilloso de la psiquiatría. Aquí descubrí el perfecto orden del caos de las emociones, que ahondaron en lo más profundo de mi ser. Por medio de la danza quiero agradecer a la vida esa cantidad de emociones positivas, que estos seres me han  transmitido y en especial a una de ellas, Marisol”.

Ja veieu doncs que l’espectacle promet i que si no estigués obsessionat per la dansa d’avantguarda i per veure el més pioner, avui no tindria l’entrada d’aquest espectacle tant prometador que vaig a veure al Mercat de les Flors i que ha rebut premis a nivell internacional i potser llavors tindria aquesta que molts manresans anireu a veure. Tot i que si he de confessar la veritat, si avui no tingués cap d’aquestes entrades, m’hagués tancat tot el cap de setmana a la Cova de St. Ignasi, ja que el Xavier Melloni em va explicar la meravella de cap de setmana que havien preperat: unes jornades reflexives sobre com afecta a les religions i al diàleg que estableixen entre elles, el context secularitzat, el qual les interpel·la i les posa en qüestió. Unes meditacions profundes sobre textos sagrats de diferents tradicions, faran els pasos per avançar, en l’entesa de la Unitat com a vehicle unificador de les diferents visions espirituals. Tot enmercat dins la coordinació de la “Xarxa catalana d’entitats pel diàleg interreligiós”.

Però ara ja no m’és possible anar-hi… primer, per l’espectacle Amour, acide et noix de  Daniel Leveille Danse i després perquè he enllaçat un munt de trobades amb amistats, que faran d’aquest cap de setmana, un rosari divers de relacions afectives 😉

Us deixo amb algunes imatges d’aquest espectacle d’Ullate, recordant amb les elles, la meravella d’obres que he vist d’aquest autor i que m’ha fet disfrutar tant en el món de la dansa. Recordo sobretot la meravella de la celebració del 20 aniversari de la companyia i retornar a veure coreografies meravelloses del llarg de la seva trajectòria, veient ballar al seu fill i en un espectacle que va durar aproximadament, sumant-hi la possibilitat d’haver pogut assistir a l’assaig, de tres hores i mitja. Alguns podran pensar, quin pal 😉 a mi se’m va fer poc, dec ser insaciable 😉 Bé, sense més preàmbuls aquí teniu, algunes imatges 😉

Glòria 😉 espero que el disfrutis si hi pots anar 😉

Bona Dansa! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: