L’Art de La Compagnie Accrorap

Aquest dissabte tindrem el goig d’assistir a l’espectacle de la Compagnie Accrorap que va néixer a finals de l’any 1989 amb Kader Attou, coreògraf francès d’origen algerià, i els seus amics Eric Mézino, Mourad Merzouki i Chaouki Said als suburbis de Lió. Fusionant les acrobàcies i la dansa de carrer van crear unes originals coreografies. Els espectacles d’Accrorap expliquen històries i són especialment vitals, en un diàleg entre el hip hop i la dansa contemporània. Actualment, la companyia Accrorap està considerada la més important de França en aquesta fusió.

L’espectacle que es presenta al Mercat, aquests dies, és una creació de 2010 a partir de la Simfonia de les Lamentacions, Symfonia Piesni Zalosnych, creada pel compositor polonès  Henryk MikoÅ‚aj Górecki, una obra que va impressionar a Attou des del seu descobriment quan tenia 20 anys. La versió enregistrada per la soprano Dawn Upshaw i la London Sinfonietta, dirigits per David Zinman, és el fonament d’aquest nova peça de Kader Attou. Per primer cop, lliga el seu treball a una obra musical sencera. Aquesta nova creació explora el conjunt dels aspectes compositius i sensibles, es deixa transportar per la veu, traspassar per la força melòdica i fa seu el missatge d’esperança.

Aquí en teniu un petit exemple 😉

I mitja hora abans de la funció de la Compagnie Accrorap, els ballarins, coreògrafs i creadors de la Cia. Brodas Bros Pol i Lluch Fruitós, conduiran una sessió que pretén contextualitzar l’espectador dins l’obra que veurà a continuació.

I mitja hora després 😉 concert gratuït dels Steps Market. El món del funk, el groove i r’n’b compta amb una bona legió de seguidors a Barcelona, a més de amb grups com Steps Market, que recupera sense pretensions l’essència i el sabor dels ritmes afroamericans més sincopats de tots els temps. Clàssics de Michael Jackson, Stevie Wonder, Tower of Power o d’artistes més moderns, com Anastacia, que faran moure a la concurrència. El noble art de ballar i escoltar bona música alhora. Al foyer del Mercat.

Aquests del Mercat cada dia ho monten més bé 😉 una delícia! 😉 A ballar-la doncs! 😉

Gaudiu de la dansa! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: