L’Art de la companyia de Pina Bausch

Aquesta setmana la companyia de Pina Bausch presenta al Mercat de les Flors: ‘Kontakthof’ un espectacle que promet i que dissabte tindrem el goig d’assistir-hi 😉

Kontakthof és un lloc de trobada
per buscar contactes.
Mostra’t tu mateix, rebutja.
Amb por. Amb desitjos.
Decepcions. Desesperacions.
Primeres experiències. Primers intents.”
(Pina Bausch)

Kontakthof és un lloc de trobada, un lloc d’elementals sentiments humans. Dins  d’una sala de ball buida, dissenyada per Rolf Borzik, Pina Bausch observa i explora els seus protagonistes i desenvolupa la seva imatge poètica i poderosa i el seu llenguatge de moviment, que va fer d’ella una de les coreògrafes més influents del món del segle xx.

 Kontakthof va ser estrenada el 1978 al Tanztheater Wuppertal i el novembre de 2008 es va estrenar la versió de Kontakthof per adolescents, en la qual 26 joves contribueixen amb les seves pròpies experiències i expliquen històries d’apropaments i d’afectes, de ferides i rebutjos. És un món teatral que no proporciona una millor lectura o un millor coneixement, però produeix experiències: feliç o trist, amable o confrontat, però sempre divertit i curiós.

Aquí una versió amb persones grans 😉

Una curiositat doncs que promet per les bones crítiques rebudes 😉

A més a més, el Mercat inaugura la nova sala Pina Bausch, amb el programa de vídeos “Sobre Pina Bausch” Ubicada al primer pis, la nova sala batejada amb el nom de la gran coreògrafa del segle XX, podrà acollir espectacles i activitats de petit format, a més d’esdevenir sala d’assajos i residències de companyies.

La sala es podrà visitar durant els dies que es representarà Kontakthof al Mercat (21, 22 i 23 de gener) des de dues hores abans de la funció, amb un programa de vídeos dedicats a la coreògrafa: Pina Bausch, documental d’Anne Linsel (2006, 44‘); Damen und Herren ab 65, documental  de Lilo Mangelsdorff (Arte, 2002, 70’); i Kontakthof with ladies and gentlemen over “65” (Tanztheater Wuppertal/ L’Arche, 2007, 149’).

A gaudir doncs de Pina Bausch, de l’espectacle i de la dansa! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: