L’Art d’Àngels Margarit

Avui al Mercat de les flors podrem gaudir d’Àngels Margarit Cia. Mudances

Precisament de Corol·la, un solo de dansa estrenat l’any 1992 a la Biennale de Lyon, és una de les obres més emblemàtiques i que més ha representat Margarit; amb ella va recórrer més de trenta ciutats europees i americanes fins a l’última representació l’any 1999. Aquesta peça de dansa és considerada com el centre de la trajectòria creativa de Margarit, amb la qual l’any 1993 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona d’Arts Escèniques.
Potser Corol·la és l’obra on hi trobem més concentrada l’essència de l’Àngels Margarit, aquells trets que més han conformat el seu llenguatge tan personal: Corol·la és un impuls que ordena i desordena la memòria del meu cos, explica la coreògrafa. Aquesta peça presenta un llenguatge energètic i de traç sensual on el cercle, la corba i l’espiral són les formes essencials. El gran repte que ara proposa Margarit és portar al present aquest solo fent la transmissió a Roser López Espinosa, ballarina vinculada a la companyia, amb unes qualitats i una energia molt properes a les de la mateixa Margarit.

Citant a la crítica de dansa Jann Parry del The Observer, Londres: “Es mou amb deliciosa facilitat mentre cau, rebota i gira sobre els genolls, les espatlles, els peus, tractant el terra com si fos aigua”.

Aquí podeu veure algun moviment d’aquest espectacle 😉

Bona Dansa! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: