L’Art de Tapeplas

Demà al Kursaal de Manresa tindrem el goig de veure l’espectacle que es va presentar a finals de 2009 i a principis d’aquest any al Mercat de les Flors. Podrem veure l’espectacle EPIC, de la companyia de claqué contemporani Tapeplas.

Va de la història d’un viatge, d’una línia infinita d’ombres – successió d’influències, orígens i cultures, encreuament entre orient i occident, del passat al present; d’una multitud que es reconeix en la recerca d’una identitat; de la contradicció entre el magnetisme del viatge infinit i l’encant del moment efímer.

A EPIC es plasmen les bases i influències de Tapeplas: el llenguatge propi, l’essència, el ritme, l’expressivitat i el vincle coral. Amb catorze intèrprets a l’escenari, EPIC és el següent pas d’un projecte que ha aconseguit fer nom i que en poc temps, dintre del seu estil, s’ha convertit en un referent contemporani i avantguardista a nivell nacional i europeu.

TAPEPLAS és un projecte multidisciplinari de música i dansa que s’ha anat guanyant una sòlida posició dintre de les arts escèniques al llarg d’aquests últims anys – és tap dance, música i ritme, en un llenguatge amb estil únic i segell propi. Bandes sonores originals i versàtils es barregen amb un llenguatge coreogràfic innovador i visual, mentre ballarins de percussió i músics d’ambdós costats del Mediterrani es mouen i commouen, interactuen i comparteixen.

Establerts des del 2002 a Barcelona, la companyia ja conta amb 3 produccions en gira i un nou espectacle: EPIC. Impulsant i fent créixer una comunitat plena d’energia vinculada al tap dance, la música i la creació, el projecte aporta un treball multidisciplinari amb un estil personal avantguardista i innovador en la interpretació de música i coreografies. Avui dia, el segell TAPEPLAS és un dels més reconeguts dintre del panorama del tap dance a Espanya. Representant la fusió de les diferents cultures mediterrànies a les quals pertanyen els seus membres, TAPEPLAS combina la seva realització de gira nacional, amb una constant projecció cap a l’estranger. Les seves produccions, que van des del petit al gran format, donen una àmplia resposta a tot tipus de programació.

TAPEPLAS neix a Barcelona l’hivern de 2002- 2003 arran d’una trobada entre el ballarí i coreògraf d’origen israelià, Sharon Lavi, i els ballarins catalans: Laia Molins, Rubén Sánchez, Anna Llombart i Jep Meléndez. Els cinc s’embarquen dintre d’un projecte amb la visió d’un claqué actual i contemporani i ja des d’un principi buscaven entrellaçar la percussió de peus amb la recerca d’un moviment orgànic i harmoniós per obtenir un resultat efectiu i plàstic.

En pocs mesos, s’afegeix al projecte Yaron Engler, convertint-se en el seu director adjunt i musical. Amb ell, sorgeixen els primers plantejaments d’un projecte escènic que enllaçaria aquell particular estil de tap dance amb un llenguatge musical versàtil. Junts, els sis estrenen el projecte amb una peça curta que participa en el New York City Tap Festival l’estiu de 2003.

La forta energia amb la qual comença el projecte i la important rellevància de cadascun dels seus primers integrants dintre dels seus àmbits artístics ho converteixen, ja des d’un principi, en un punt de referència dins de l’escena del tap dance a Barcelona. Durant el 2004 i el 2005, encara sense una obra completa, la companyia, ja constituïda en un local d’assajos propi a Barcelona, inicia diversos projectes de formació en els quals creixen noves generacions de ballarins de claqué.

No és fins el novembre de 2005, i després de la incorporació de nous membres, que TAPEPLAS estrena el seu primer espectacle de gran format: BoomBach. A partir de la seva estrena BoomBach impulsa a TAPEPLAS a nous horitzons. Des del 2006 la companyia viatja per tota Espanya realitzant gira nacional, temporades a Barcelona al Villarroel Teatre i al Teatre Borràs, presentant-se en festivals i continuant amb les seves representacions a l’estranger.

Bona Dansa! 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: