L’Art de Merce Cunningham

A l’Agost a Arts dansa, ja vam lamentar la irreparable pèrdua de Merce Cunningham i en l’última gira de la seva companyia, els ballarins de la Merce Cunningham Dance Company desenvoluparan diferents patrons de moviment a partir del Dance Forms, programa amb el qual Cunningham treballava les coreografies; cada actuació serà única i diferent de l’altra, segons la seva metodologia de creació. Aquesta setmana al Mercat de les Flors. Event.

Cunningham va ideà els Events al 1964 com una manera de presentar les seves coreografies fora d’un espai escènic tradicional i amb el pas del temps es va convertir en una part fonamental del repertori de la companyia. Consisteix en diverses seccions coreogràfiques que utilitzen seqüències tant de les obres més antigues com de les obres més recents. L’ordre de les seqüències es decideix el mateix dia de cada representació. Amb anterioritat es preparen extractes de les coreografies i finalment s’adapten a l’espai concret a on es representaran.

La Merce Cunningham Dance Company ha tingut una important repercussió  en l’art i l’avantguarda des de la seva creació el 1953. Guiada per la manera radical de concebre l’espai, el temps i la tecnologia de Merce Cunningham, la companyia ha forjat un estil únic que reflecteix la seva tècnica, que mostra les possibilitats gairebé infinites del moviment humà. Durant més de cinquanta anys, les col·laboracions de la MCDC amb artistes innovadors de totes les disciplines han redefinit la manera d’experimentar les arts.

<<No volíem limitar-nos a mostrar obres de Cunningham y Cage, sinó recrear el seu procés de col·laboració – explica Trevor Carlson, director de la companyia Merce Cunningham–. Per això el que passarà a Barcelona és irrepetible.>>

A Arts Música , el company sentimental de Cunningham, John Cage , que va marcar un punt d’inflexió de la música a partir de la seva aportació i que és una figura clau en la música contemporània de la segona meitat del segle XX.

Ompliu-vos de l’art dels creadors!

2 Respostes to “L’Art de Merce Cunningham”

 1. L’Art de John Cage « Arts Música Says:

  […] Arts Dansa, el seu company sentimental, en Merce […]

 2. nuria(fenix) Says:

  llàstima !! que moltes persones no els agradi gens l’art de la dansa .
  Els sembla un art ,com de,minories . Suposo que es fruit de l’època que va tocar-nos viure.

  I jo la trobo tant i tant fantàstica !!. No he pogut gaudir mai d’aquests espectacles d’artistes tant reconeguts per la seva feina . Ara les oportunitats de gaudir per les Finestres d’Internet son un petit regal.
  Tindrem d’esperar a fer-nos grans….. per poder tenir les oportunitats que ens dona la vida més al nostre abast.

  Namasté !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: