L’Art de Trànsit Dansa

Salt de Nijinsky bn

     Fa uns dies parlava de Nijinsky i ahir vaig descobrir i vaig tenir el goig de veure en el teatre Romea, la reestrena del “Salt de Nijinsky” obra de la companyia Trànsit de Mataró amb coreografia de Maria Rovira. Realment és una obra notable, amb la bellesa del Contact – Release, els moviments flotants del ballet clàssic i altres manifestacions aèries de la dansa contemporània, tot molt ben harmonitzat i amb una bona qualitat tècnica dels intèrprets. Aquest espectacle va néixer de la inspiració sobre una foto de Nijinsky, a qui tal com vam veure fa uns dies, l’esquizofrènia va obligar a abandonar la seva carrera artística.

 Salt de Nijinsky

    Expliquen que el ballarí Serge Lifar, durant una visita que va fer a Nijinsky quan estava internat, va desenvolupar davant seu alguns passos de les seves coreografies i de sobte Nijinsky va fer un salt i aquest va ser captat per la màquina fotogràfica del fotògraf que en aquells moments es trobava allà.

 Salt de Nijinsky bn1

     L’obra doncs parteix d’aquesta imatge i ha servit per Maria Rovira, com a punt de partida des del que indaga els significats metafòrics del salt. La coreografia gira a l’entorn del salt com a joc, ritual, dansa i competició atlètica. I també dels impulsos que ens porten  a enlairar-nos del terra, a elevar-nos.

 Coreografia El salt

       No us el perdeu si baixeu a la ciutat comtal, aquesta obra va rebre a més el Premi Butxaca 2008 al millor espectacle de dansa de la temporada i va ser estrenat al Grec de 2007, fent gira per l’Estat Espanyol i a l’estranger. Cal destacar la música de Javier Gamazo i de Marc Álvarez d’una riquesa expressiva i fascinadora que s’inspira en la música russa dels anys 20, amb autors com ara Stravinsky.

Salt de Nijinsky2 

       Gaudiu-la si l’aneu a veure, us aconsello la fila 17 als seients del mig, una tribuna fantàstica per veure l’Art de Trànsit Dansa. 😉 Podeu veure el següent vídeo a partir del minut 41:34 fins 43:23 per veure un fragment de l’espectacle pels que no hi pogueu anar i els que poso a continuació. 

Gaudiu de la dansa! 😉

Una resposta to “L’Art de Trànsit Dansa”

  1. nuria Says:

    GRÀCIES .

    Els blogs d’algunes persones son finestres per gaudir de la vida que
    queda un xic llunyana .

    Namasté!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: